Customer service

De juiste slijpsteen kiezen.

Wij geloven dat er voor ieder gereedschap dat geslepen dient te worden een perfecte slijpsteen bestaat. Daarom streven wij ernaar om u de juiste keuze te helpen maken.

U kan in onze slijpsteenzoeker aanduiden voor welk gereedschap u een slijpsteen zoekt. Automatisch wordt er voor u een selectie gemaakt. Indien u meer informatie wenst mag u altijd contact met ons opnemen. Wij staan altijd paraat om u te helpen met uw zoektocht naar de perfecte slijpsteen.

Een product aankopen.

Stap1: meld je aan op onze website.

U kan de knop ‘aanmelden’ terugvinden rechts bovenaan op de website. Vul een gebruikersnaam en emailadres in en kies uw wachtwoord.

Stap 2: kies het product dat u wenst aan te kopen en voeg het toe aan uw winkelmandje.

U krijgt een overzicht te zien van al uw aankopen. Het is nu mogelijk om aantallen toe te voegen aan de reeds gekozen artikels.

Stap 3: Indien u akkoord bent klikt u op ‘afrekenen’.

U kan nu al uw gegevens invullen voor de facturatie en verzending van uw bestelling.

Stap 4: U wordt doorverwezen om de betaling uit te voeren. U kan kiezen tussen een betaling met PayPal, Visa, Mastercard of bankoverschrijving.

Als wij uw betaling goed hebben ontvangen maken wij uw bestelling klaar voor verzending. U ontvangt een trackingnummer per email op het moment het pakje vertrekt naar zijn bestemming.

 

Wij wensen u veel plezier tijdens uw bezoek aan onze website.

Veilig betalen.

Wij accepteren betalingen via Mastercard, VISA en PayPal. De betaling zal gebeuren via een beveiligd platform van Ingencio of via uw PayPal-account.

Verzending.

Wij verzenden onze bestellingen 1 x per week (vrijdag) via Bpost. Vanaf het moment uw bestelling ons magazijn verlaat ontvangt u een trackingnummer en bijhorende link zodat u uw pakje altijd kan volgen.

De bestelling zal geleverd worden op het verzendadres dat u heeft opgegeven. Indien niemand aanwezig is om het pakje in ontvangst te nemen zal u een briefje ontvangen om te laten weten dat het pakje beschikbaar is in het dichtstbijzijnde postkantoor.

Indien u er zich problemen voordoen met de levering van uw bestelling, gelieve zo snel mogelijk contact op te nemen met onze klantendienst zodat wij een procedure kunnen opstarten: info@ardennes-coticule.com 

Verzendkosten :

België 7 €

Nederland Frankrijk Duitsland Luxemburg 8 €

Rest van de EU 14 €

Buiten de EU 25 €

Gebruik en onderhoud van uw slijpsteen.

De aankoop van een slijpsteen is een aankoop voor het leven. Indien u uw slijpsteen juist gebruikt en onderhoud zal deze meer dan één leven lang meegaan.

Daarom raden wij aan om onderstaande tips te volgen:

- Gebruik altijd en alleen water op de slijpsteen om uw gereedschap te slijpen. Olie zal de toplaag van de steen doen dichtslibben met o.a. vuilrestjes.

- U hoeft de steen niet uren te laten weken voor u begint aan het slijpproces. Onze natuurlijke slijpstenen zijn niet poreus. Water zal hier niet kunnen indringen.

- Wij raden aan om na iedere slijpbeurt uw steen te laten opdrogen. Indien u de steen gebruikt om messen te slijpen mag u de gevormde slijppasta laten opdrogen. Deze hoeft niet afgespoeld te worden en zal ervoor zorgen dat het slijpproces de volgende keer vlotter zal verlopen.

- Na zeer intensief of zeer langdurig gebruik kan onze natuurlijke slijpsteen uithollen. Wij raden aan om de steen terug vlak te maken met behulp van een stukje schuurpapier. Voor meer informatie kan u terecht in de rubriek met tutorials.  

Defecten aan uw slijpsteen.

De Coticule en BBW-slijpsteen zijn beiden 100% natuurlijke slijpstenen. De natuur heeft hen beiden gecreëerd met vlekjes, lijnen en kleurverschillen. De invloed hiervan op het slijpproces is bijna onbestaand, de steen is dus niet defect. Indien u een steen wenst met een perfect uiterlijk kan u best kiezen voor een ‘Selected’ slijpsteen. Deze stenen worden uitgeselecteerd door ons team.

Barstjes in de steen zijn echter wel een defect. Wij kijken steevast iedere steen zeer goed na op barsten alvorens hem de verzenden. Onder invloed van temperatuur, vocht en schokken kan er toch nog een barst vormen. Indien u toch na enige tijd een barst ontdekt kan u ons best contacteren via email. Wij helpen u graag verder met het zoeken naar een oplossing.

In tegenstelling tot artificiële slijpproducten is bij een volledige natuurlijke slijpsteen de verdeling van slijpkorrles in het gesteente niet altijd 100% gelijkmatig. Wij streven ernaar om enkel slijpstenen te produceren met een evenwichtige balans van de granaatkorrels. Indien u twijfelt aan de slijpeigenschappen van uw steen raden wij u aan om contact op te nemen.

Contacteer ons.

Stuur uw vraag naar info@ardennes-coticule.com en wij staan altijd paraat om uw vragen te beantwoorden. Wij streven ernaar om iedere vraag binnen 48uur te beantwoorden maar dit kan soms langer duren. Indien u een zeer dringende vraag hebt kan u ons altijd telefonisch contact met ons opnemen: +32(0) 80 418 295

Privacy

Ardennes-Coticule gebruikt uw persoonlijke gegevens enkel voor eigen gebruik om u een optimale service te garanderen. Deze zal dus nooit worden doorgegeven aan derden.